Lima (LIM)

Luchthaven Lima (LIM)

Luchthaven Lima, ook bekend als Jorge Chávez International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Peru en de op een na drukste luchthaven van Zuid-Amerika. Gelegen in de hoofdstad Lima, is deze luchthaven een belangrijke hub voor internationale vluchten naar en van verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Adres

De luchthaven Lima is gelegen op: Av. Elmer Faucett s/n, Callao 07031, Peru. Dit adres bevindt zich in de stad Callao, op ongeveer 11 kilometer van het centrum van Lima.

Belangrijkste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Latam Airlines 90+
American Airlines 10+
Avianca 15+

 

Luchthaven Lima bedient passagiersvluchten van vele luchtvaartmaatschappijen, maar deze drie luchtvaartmaatschappijen zijn enkele van de grootste en meest populaire op de luchthaven. Ze bieden verschillende bestemmingen aan in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Europa en andere delen van de wereld.

Faciliteiten

De luchthaven Lima biedt verschillende faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Wisselkantoren
  • Banken en geldautomaten
  • Reisbureaus
  • Bagagekluizen
  • Gratis WiFi

Met deze faciliteiten hebben passagiers toegang tot voedsel, winkels, financiële diensten en andere voorzieningen terwijl ze wachten op hun vlucht of bij aankomst op de luchthaven.

Vervoersopties

Reizigers hebben verschillende vervoersopties om van en naar de luchthaven Lima te komen:

  • Taxi’s: Er zijn officiële taxi’s beschikbaar op de luchthaven voor het vervoer naar bestemmingen in Lima en omliggende gebieden.
  • Shuttlebussen: Er zijn ook shuttlebussen beschikbaar om passagiers naar het stadscentrum van Lima te brengen.
  • Privévervoer: Privétransfers kunnen worden geregeld via reisbureaus en hotels voor extra gemak en comfort.

Passagiers kunnen kiezen uit deze opties op basis van hun voorkeuren en budget. Het vervoer van en naar de luchthaven Lima is over het algemeen goed georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk.

Jaarlijks aantal reizigers

Luchthaven Lima bedient jaarlijks meer dan 20 miljoen reizigers. Dit hoge aantal reizigers toont aan hoe belangrijk en druk deze luchthaven is in de regio.

Kortom, Luchthaven Lima is een belangrijk knooppunt voor internationaal luchtverkeer in Peru. Met een breed scala aan bestemmingen, faciliteiten en vervoersopties, biedt deze luchthaven een goede reiservaring voor passagiers van en naar Lima. Of je nu Peru bezoekt als toerist of voor zaken, Luchthaven Lima zorgt voor een soepele en comfortabele start of einde van je reis.

rondreis Peru

Gerelateerde vliegvelden