Gdańsk Lech Wałęsa Airport (GDN)

Gdańsk Lech Wałęsa Airport (GDN)

Algemene Informatie

Gdańsk Lech Wałęsa Airport (GDN), ook wel bekend als de Luchthaven Gdańsk of Port Lotniczy Gdańsk im. Lecha Wałęsy, is een internationale luchthaven gelegen in de buurt van Gdańsk, Polen. Het is vernoemd naar Lech Wałęsa, een Poolse vakbondsleider en president. De luchthaven is vernoemd naar een nationale held en diende als een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten in Noord-Polen.

Adres: ul. Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk, Polen

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
LOT Polish Airlines Warschau, Krakau, Wrocław
Ryanair Londen, Dublin, Barcelona
Lufthansa München, Frankfurt, Berlijn

 

Gdańsk Lech Wałęsa Airport is het thuis van verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen die een breed scala aan bestemmingen aanbieden. LOT Polish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen en biedt vluchten naar de belangrijkste steden in het land, zoals Warschau, Krakau en Wrocław. Ryanair is een populaire low-cost luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt naar steden zoals Londen, Dublin en Barcelona. Lufthansa, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, biedt ook vluchten aan naar belangrijke Europese bestemmingen, waaronder München, Frankfurt en Berlijn.

Voorzieningen

Gdańsk Lech Wałęsa Airport biedt een scala aan voorzieningen om het comfort van reizigers te garanderen. Deze omvatten:

  • Duty-free winkels waar reizigers parfums, cosmetica, alcohol en andere belastingvrije producten kunnen kopen.
  • Restaurants en cafés die een verscheidenheid aan gerechten en drankjes serveren, zowel lokaal als internationaal.
  • Autoverhuur services voor reizigers die hun eigen vervoer willen regelen tijdens hun verblijf.
  • Gratis Wi-Fi voor passagiers die verbonden willen blijven tijdens hun reis.
  • Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van valutawisseling en bankzaken.
  • Een VIP-lounge waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van premium faciliteiten.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties om van en naar Gdańsk Lech Wałęsa Airport te reizen:

  • Bus: De luchthaven is verbonden met het stadscentrum van Gdańsk en andere omliggende steden en dorpen door middel van regelmatige busdiensten.
  • Trein: Het treinstation Gdańsk Airport is gunstig gelegen bij de luchthaven en biedt regelmatige treindiensten naar verschillende bestemmingen in Polen.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaventerminal voor reizigers die een snelle en gemakkelijke rit naar hun eindbestemming willen.
  • Autoverhuur: Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven voor reizigers die de vrijheid willen hebben om zelf te rijden.

Gdańsk Lech Wałęsa Airport biedt reizigers een moderne en efficiënte luchthavenervaring, met een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen.

Gerelateerde vliegvelden