John Paul II International Airport Kraków-Balice (KRK)

John Paul II International Airport Kraków-Balice (KRK)

Algemene Informatie

John Paul II International Airport Kraków-Balice, ook wel bekend als KRK, is de belangrijkste luchthaven die de stad Krakau in Polen bedient. De luchthaven ligt op ongeveer 11 kilometer van het stadscentrum en is vernoemd naar paus Johannes Paulus II, die in Polen geboren is.

Adres

Het adres van John Paul II International Airport Kraków-Balice is Kapitana Mieczysława Medweckiego 1, 32-083 Balice, Polen.

Airlines

Op de luchthaven van Krakau opereren verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder staan de drie grootste airlines die vanaf John Paul II International Airport Kraków-Balice vliegen:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
LOT Polish Airlines Warschau, Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn
Wizz Air Boedapest, Milaan, Barcelona, Rome, Lissabon
easyJet München, Bristol, Geneve, Edinburgh, Bologna

Faciliteiten

John Paul II International Airport Kraków-Balice biedt verschillende faciliteiten om de reiservaring van passagiers te verbeteren. Enkele van deze faciliteiten zijn:

Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op de luchthaven waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Winkels: De luchthaven heeft een verscheidenheid aan winkels waar passagiers souvenirs, kleding, boeken en andere producten kunnen kopen.

Duty-free winkels: Reizigers kunnen profiteren van belastingvrij winkelen op de luchthaven en producten zoals parfums, cosmetica, alcohol en tabak kopen.

Geldautomaten: Er zijn geldautomaten op de luchthaven waar passagiers contant geld kunnen opnemen.

Wi-Fi: De luchthaven biedt gratis Wi-Fi toegang voor passagiers die verbonden willen blijven tijdens hun reis.

Bagagekluizen: Passagiers kunnen hun bagage veilig opbergen in bagagekluizen op de luchthaven.

Vervoer naar en van de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar John Paul II International Airport Kraków-Balice te reizen. Deze omvatten:

Taxi’s: Taxistandplaatsen bevinden zich buiten de aankomsthal van het vliegveld. Passagiers kunnen een taxi nemen om naar hun bestemming in Krakau te reizen.

Bus: Er zijn regelmatig busdiensten van en naar de luchthaven. Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met het stadscentrum en andere delen van Krakau.

Trein: Hoewel er geen treinstation op de luchthaven zelf is, kunnen passagiers een taxi nemen naar het dichtstbijzijnde treinstation Kraków Balice, vanwaar treinen naar het stadscentrum vertrekken.

Autoverhuur: Passagiers kunnen ook een auto huren op de luchthaven om rond te rijden tijdens hun verblijf in Krakau.

Met zijn moderne faciliteiten en goede verbindingen naar het stadscentrum is John Paul II International Airport Kraków-Balice een belangrijke toegangspoort tot de stad Krakau en de omliggende regio. Passagiers kunnen genieten van een breed scala aan diensten en transportopties om hun reis comfortabel en gemakkelijk te maken.

Gerelateerde vliegvelden