Poznań–Ławica Henryk Wieniawski Airport (POZ)

Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport (POZ)

Algemene informatie

Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport (POZ), ook wel bekend als de Luchthaven Poznań-Ławica, is een internationale luchthaven die gelegen is in de buurt van Poznań, Polen. De luchthaven is vernoemd naar de beroemde Poolse componist Henryk Wieniawski. Het is de vijfde drukste luchthaven van Polen en biedt vluchten naar verschillende Europese bestemmingen.

Adres

Het adres van Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport is:
Bukowska 285, 60-189 Poznań, Polen

Luchtvaartmaatschappijen

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport zijn:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
LOT Polish Airlines Warschau, Gdańsk, Frankfurt, Wenen
Wizz Air Londen, Barcelona, Milaan, Eindhoven
Ryanair Dublin, Londen, Manchester, Berlijn

Voorzieningen

Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport heeft verschillende faciliteiten om de reizigers te voorzien van comfort en gemak. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

  • Restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of drankje.
  • Winkels en boetieks waar reizigers souvenirs, kleding en andere goederen kunnen kopen.
  • Douane- en immigratiediensten voor passagiers die internationale vluchten nemen.
  • Bagageafhandeling en aankomsthallen voor een soepele doorstroming van passagiers.
  • Gratis Wi-Fi-toegang door het hele luchthaventerrein.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende opties om naar Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport te reizen en vanaf de luchthaven naar hun bestemming te gaan. Enkele van de transportopties zijn:

  • Openbaar vervoer: Er is een busverbinding vanuit het centrum van Poznań naar de luchthaven. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van treinen die vanaf verschillende stations in de stad naar de luchthaven vertrekken.
  • Taxi’s: Er zijn altijd taxi’s beschikbaar bij de luchthaven om reizigers naar hun bestemming te brengen. Het is raadzaam om alleen gebruik te maken van officiële taxi’s.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om een auto te huren en zelf te rijden.

Conclusie

Poznań-Ławica Henryk Wieniawski Airport (POZ) is een belangrijke luchthaven in Polen met verbindingen naar verschillende Europese bestemmingen. Met faciliteiten zoals restaurants, winkels en gratis Wi-Fi, zorgt de luchthaven ervoor dat reizigers comfortabel kunnen wachten op hun vlucht. Er zijn ook verschillende transportopties beschikbaar om reizigers van en naar de luchthaven te brengen.

Gerelateerde vliegvelden