Lisbon Humberto Delgado Airport (LIS)

Lissabon Humberto Delgado Airport (LIS)

Algemene informatie over de luchthaven

Het Lissabon Humberto Delgado Airport (voorheen bekend als Portela Airport) is de belangrijkste internationale luchthaven van Portugal. Het is gelegen in de hoofdstad Lissabon en bedient jaarlijks miljoenen passagiers. De luchthaven is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Lissabon, Humberto Delgado. Het is een essentieel knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten, en biedt connectiviteit naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Adres

Luchthavencode: LIS

Adres: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, Portugal

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Land
TAP Air Portugal 59 Portugal
Ryanair 69 Ierland
Vueling 129 Spanje

Faciliteiten op de luchthaven

Het Lissabon Humberto Delgado Airport biedt een scala aan faciliteiten om aan de behoeften van passagiers te voldoen. Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan winkels, waaronder duty-free outlets, boetieks en souvenirwinkels. Daarnaast zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van snelle snacks tot restaurants met lokale en internationale gerechten.

De luchthaven biedt ook faciliteiten zoals lounges, geldwisselkantoren, geldautomaten, bagageopslag, een medisch centrum en reisbureaus. Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar in het hele terminalgebouw voor het gemak van de passagiers.

Vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven

De luchthaven van Lissabon biedt verschillende vervoersmogelijkheden om reizigers naar hun bestemming te brengen. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

    • Metro: De luchthaven is verbonden met het metronetwerk van Lissabon via de rode lijn. Dit is een handige en goedkope manier om naar het stadscentrum te reizen.
    • Bus: Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met verschillende delen van Lissabon en omliggende steden. Tickets kunnen worden gekocht bij de ticketbalies in de aankomsthal.
    • Taxi: Er zijn altijd taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal. Zorg ervoor dat u een legitieme taxi neemt met een meter en officiële tarieven.
    • Huurauto: Op de luchthaven zijn meerdere autoverhuurbedrijven gevestigd, waardoor het huren van een auto een handige optie kan zijn voor reizigers die de flexibiliteit van een eigen voertuig willen.

Gerelateerde vliegvelden