Madeira Airport (FNC)

Madeira Airport (FNC)

Madeira Airport, ook bekend als Funchal Airport of Cristiano Ronaldo Madeira International Airport, is de belangrijkste luchthaven die het eiland Madeira, Portugal bedient. De luchthaven ligt in Santa Cruz, ongeveer 16 kilometer ten noordoosten van Funchal, de hoofdstad van Madeira.

Adres

Madeira Airport (FNC) , Santa Cruz, 9100-105 Santa Cruz, Portugal

Airlines

Airline Country
TAP Air Portugal Portugal
EasyJet United Kingdom
Lufthansa Duitsland

Faciliteiten

Madeira Airport biedt een scala aan faciliteiten om een comfortabele en plezierige reiservaring voor passagiers te garanderen. Deze faciliteiten omvatten:

  • Restaurants en cafés die zowel lokale als internationale gerechten serveren
  • Belastingvrije winkels met een verscheidenheid aan producten, waaronder lokale wijnen en souvenirs
  • Autoverhuurdiensten om het prachtige eiland Madeira te verkennen
  • Geldautomaten en geldwisseldiensten voor gemakkelijk bankieren
  • Gratis Wi-Fi-toegang op het hele luchthaventerrein
  • Gevonden voorwerpen-diensten om passagiers te helpen bij verloren bezittingen
 • Speciale assistentiediensten voor passagiers met beperkte mobiliteit of handicap

Vervoersmogelijkheden

Madeira Airport is goed verbonden met verschillende vervoersmogelijkheden zodat reizigers hun bestemmingen gemakkelijk kunnen bereiken:

Taxi’s:

Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de luchthaventerminal en bieden een gemakkelijke en directe manier om uw bestemming te bereiken. Het taxitarief van het vliegveld naar het centrum van Funchal bedraagt ongeveer 30-40 euro.

Shuttlediensten:

Er rijden gedeelde shuttlediensten tussen de luchthaven en de grote hotels in Funchal. Deze diensten zijn kosteneffectiever voor groepen of individuen die naar hetzelfde gebied reizen.

Openbaar vervoer:

Bussen en minibussen rijden regelmatig vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen op Madeira. Dit is een meer betaalbare optie voor reizigers met een flexibel schema.

Autoverhuur:

Verschillende autoverhuurbedrijven hebben balies op de luchthaven, zodat bezoekers Madeira in hun eigen tempo kunnen verkennen. Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor betere aanbiedingen en beschikbaarheid.

Welke vervoersoptie u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat de toegang tot en het verlaten van de luchthaven van Madeira gemakkelijk en probleemloos is.

Gerelateerde vliegvelden