Ponta Delgada João Paulo II Airport (PDL)

Ponta Delgada João Paulo II Airport (PDL)

Algemene informatie

Ponta Delgada João Paulo II Airport, ook bekend als Luchthaven Ponta Delgada, is een internationale luchthaven die gelegen is in de mooie stad Ponta Delgada op het eiland São Miguel in de Azoren, Portugal. De luchthaven is vernoemd naar João Paulo II, de voormalige paus van het Vaticaan. Het is de belangrijkste luchthaven van de Azoren en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan.

Adres: Rua de São Gonçalo 235, 9500-294 Ponta Delgada, Portugal

Grote luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven van Ponta Delgada wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waarvan de grootste zijn:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
TAP Air Portugal Lissabon, Porto, Faro, Terceira, Toronto
Azores Airlines Lissabon, Terceira, Boston, Toronto, Amsterdam
Ryanair Lissabon, Faro, Porto, Terceira, Londen

Voorzieningen

Ponta Delgada João Paulo II Airport biedt verschillende voorzieningen om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn diverse winkels en boetieks waar u souvenirs, lokale producten en duty-free artikelen kunt kopen. Daarnaast zijn er ook restaurants, cafés en bars waar u kunt genieten van lokale specialiteiten en internationale gerechten. Gratis wifi is beschikbaar in de terminalgebouwen, zodat u altijd verbonden kunt blijven.

Transportmogelijkheden

Om van en naar Ponta Delgada João Paulo II Airport te komen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar.

Bus: Er is een regelmatige busverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Ponta Delgada. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten.

Taxi: Taxiservices zijn direct beschikbaar buiten de terminalgebouwen. De taxitarieven zijn redelijk en de reistijd naar het stadscentrum is ongeveer 10 minuten.

Autoverhuur: Op de luchthaven zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, zodat u gemakkelijk een auto kunt huren en de omgeving op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Parkeren: Er zijn verschillende parkeerfaciliteiten beschikbaar bij de luchthaven, waaronder zowel kort- als lang parkeren.

Ponta Delgada João Paulo II Airport is een moderne en goed uitgeruste luchthaven die voldoet aan de behoeften van zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad Ponta Delgada en andere delen van het eiland São Miguel.

Gerelateerde vliegvelden