Gran Canaria Airport (LPA)

Gran Canaria Airport (LPA)

Locatie en Adres

Het Gran Canaria Airport (LPA) is het belangrijkste vliegveld van het eiland Gran Canaria in Spanje. Het vliegveld is gelegen in de stad Telde, ongeveer 19 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Het adres van het vliegveld is:

Gran Canaria Airport (LPA), Ctra. General del Sur, s/n, 35230, Las Palmas, Spanje

Belangrijkste Luchtvaartmaatschappijen

Het Gran Canaria Airport is een belangrijk knooppunt voor internationale vluchten naar en van Gran Canaria. Hier zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die op dit vliegveld opereren:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
KLM Amsterdam, Barcelona, Madrid
EasyJet Londen, Manchester, Berlijn
Ryanair Dublin, Liverpool, Glasgow

Voorzieningen

Het Gran Canaria Airport biedt diverse faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn onder andere:

    • Restaurants en cafés
    • Duty-free winkels
    • Banken en geldautomaten
    • Autoverhuur
    • Bagageopslag

Transport Opties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar het Gran Canaria Airport te reizen. Een van de populairste opties is het gebruik van taxi’s die beschikbaar zijn buiten de aankomsthal. Daarnaast is er ook een shuttlebusdienst die regelmatig naar het centrum van Las Palmas rijdt. Deze bussen zijn gemakkelijk te vinden bij de bushalte buiten de terminal. Reizigers die liever zelf rijden, kunnen ook een auto huren bij een van de autoverhuurlocaties op het vliegveld.

Het openbaar vervoer is ook een veelgebruikte optie om naar de stad te reizen. Verschillende buslijnen bieden diensten naar verschillende bestemmingen op het eiland Gran Canaria. De bushaltes bevinden zich buiten de terminal en zijn duidelijk aangegeven.

Daarnaast zijn er ook diverse privétransferbedrijven die reizigers kunnen ophalen en afzetten bij het vliegveld. Deze diensten moeten vooraf worden geboekt en bieden comfortabel vervoer van en naar de gewenste bestemming.

canarischeeilandeninfo.nl

Gerelateerde vliegvelden