Tenerife South Airport (TFS)

Tenerife South Airport (TFS)

Algemene informatie

Tenerife South Airport, ook bekend als Aeropuerto de Tenerife Sur of Reina Sofia Airport, is een internationale luchthaven gelegen in het zuiden van het eiland Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje. Het is de drukste luchthaven van de Canarische Eilanden en ligt op ongeveer 60 km afstand van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Tenerife South Airport bedient jaarlijks miljoenen passagiers en biedt verbindingen naar verschillende nationale en internationale bestemmingen.

Het adres van Tenerife South Airport is:

Tenerife South Airport (TFS)
Autopista del Sur, s/n
38610 Granadilla de Abona
Tenerife, Spanje

Luchtvaartmaatschappijen

Tenerife South Airport is een belangrijke hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op deze luchthaven.

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Corendon Airlines Europa ; Nederland, Duitsland, Turkije, Canarische eilanden, etc. Website
Transavia Nederland; Amsterdam Website
Jet2.com Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, en meer
TUI Airways Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Noorwegen, Denemarken, en meer Website
EasyJet Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, en meer

Faciliteiten

Tenerife South Airport biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

Duty-free winkels: hier kunnen passagiers genieten van belastingvrij winkelen en een breed scala aan producten kopen, zoals parfums, cosmetica, elektronica, alcohol en tabaksproducten.

Restaurants en bars: er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden in de terminal, variërend van cafés tot fastfoodketens en restaurants die lokale en internationale gerechten serveren.

Autoverhuur: verschillende gerenommeerde autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op de luchthaven, waaronder  Avis, Europcar en Sixt, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om het eiland te verkennen.

– Geldautomaten en banken: er zijn verschillende geldautomaten en bankkantoren beschikbaar in de terminal voor passagiers die contant geld willen opnemen of andere financiële transacties willen uitvoeren.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Tenerife South Airport te reizen:

Taxi’s: bij aankomst kunnen passagiers gemakkelijk een taxi vinden buiten de terminal. Taxi’s zijn een handige en snelle manier om naar uw bestemming te komen.

Bussen: er zijn regelmatige busdiensten vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen op het eiland. Deze zijn meestal comfortabel en betaalbaar.

Autoverhuur: voor degenen die liever zelf rijden, is het huren van een auto een goede optie. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Privétransfers: reizigers hebben ook de mogelijkheid om privétransfers te regelen, waarbij een chauffeur hen direct van de luchthaven naar hun accommodatie brengt. Dit kan handig zijn voor grotere groepen of mensen die extra comfort wensen.

Kortom, Tenerife South Airport is een goed verbonden luchthaven met een breed scala aan faciliteiten en transportopties. Of u nu aankomt of vertrekt, deze luchthaven biedt een prettige reiservaring voor passagiers.

canarischeeilandeninfo.nl

Gerelateerde vliegvelden