Valencia Airport (VLC)

Luchthaven Valencia (VLC)

Algemeen

Luchthaven Valencia, ook bekend als VLC, is de belangrijkste internationale luchthaven van de stad Valencia en een van de drukste luchthavens van Spanje. Het is gelegen in Manises, op ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum.

Het adres van de luchthaven is Avenida dels Arcs, s/n, 46940 Manises, Valencia, Spanje. De luchthaven bedient jaarlijks miljoenen passagiers en is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Iberia Nationale en internationale bestemmingen
Ryanair Europese bestemmingen
Air Europa Internationale bestemmingen

 

De luchthaven Valencia is trots op het aanbieden van vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia. Met Iberia kunnen passagiers zowel binnenlandse als internationale bestemmingen bereiken. Ryanair biedt voornamelijk vluchten binnen Europa en Air Europa is gespecialiseerd in internationale vluchten.

Voorzieningen

Valencia Airport biedt een breed scala aan voorzieningen om het comfort van de passagiers te garanderen. De luchthaven beschikt over verschillende winkels, waaronder duty-free winkels waar passagiers belastingvrije producten kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten. Voor degenen die behoefte hebben aan ontspanning, zijn er lounges en wachtruimtes beschikbaar.

Andere nuttige faciliteiten op de luchthaven zijn onder meer geldautomaten, wisselkantoren, bagagekluizen en een medisch centrum. Passagiers kunnen ook gebruik maken van de gratis wifi die beschikbaar is in het hele terminalgebouw.

Vervoer van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers die van en naar Valencia Airport willen reizen. Een populaire optie is het gebruik van de taxi, die gemakkelijk te vinden zijn buiten de terminal. Een taxi rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 15-20 minuten.

Een andere optie is het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busdiensten die vanaf de luchthaven vertrekken en verschillende delen van de stad bedienen. De busrit naar het centrum duurt ongeveer 30-40 minuten.

Reizigers kunnen ook gebruik maken van autoverhuur, wat handig kan zijn als ze van plan zijn om de stad en de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd in de aankomsthal van de luchthaven.

Kortom, Luchthaven Valencia is een belangrijk vervoersknooppunt dat reizigers verbindt met zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. Met verschillende luchtvaartmaatschappijen, diverse faciliteiten en handige transportopties, zorgt deze luchthaven voor een comfortabele en gemakkelijke reiservaring.

Gerelateerde vliegvelden