Bangkok (BKK)
Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Algemene informatie

De luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi Airport (BKK), is de grootste internationale luchthaven van Thailand en is gelegen op ongeveer 25 kilometer ten oosten van het centrum van Bangkok. Het is een belangrijk knooppunt voor reizigers die zowel binnenlands als internationaal vliegen.

Adres

Het adres van Bangkok Airport is:

999 Bangna – Trad Road, Racha Thewa, Bang Phli, Samut Prakan 10540, Thailand

Luchtvaartmaatschappijen

Maatschappij Land
KLM Nederland
Thai Airways Thailand
AirAsia Maleisië

Faciliteiten

De luchthaven van Bangkok beschikt over een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  1. Eet- en drinkgelegenheden: Er zijn diverse restaurants en cafés beschikbaar waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
  2. Winkels: De luchthaven heeft een uitgebreid scala aan winkels, variërend van boetieks tot duty-free winkels, waar reizigers souvenirs, mode en elektronica kunnen kopen.
  3. Bagageopslag: Er is een faciliteit voor bagageopslag beschikbaar op de luchthaven voor reizigers die hun bagage tijdelijk willen opslaan.
  4. Ontspanningsruimtes: Voor vermoeide reizigers zijn er lounges en rustige zones waar ze kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.
  5. WiFi: Bangkok Airport biedt gratis WiFi-toegang in het hele terminalgebouw, zodat reizigers altijd online kunnen blijven.

Vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar de luchthaven van Bangkok te reizen, waaronder:

  1. Taxi: Er is een taxistandplaats buiten de terminal waar reizigers gemakkelijk een taxi kunnen nemen naar hun bestemming in Bangkok.
  2. Openbaar vervoer: De luchthaven is verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Bangkok, waardoor reizigers ook per bus of trein kunnen reizen.
  3. Huurauto: Voor reizigers die graag zelf willen rijden, zijn er diverse autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven.
  4. Hotelshuttles: Sommige hotels bieden een shuttle service van en naar de luchthaven aan voor hun gasten. Het is raadzaam om van tevoren contact op te nemen met het hotel voor meer informatie.

Gerelateerde vliegvelden