Bangkok (DMK)

Bangkok Airport (DMK)

Introductie

Adres: Sanambin Donmueang, Bangkok 10210, Thailand

DMK, ook wel bekend als de luchthaven Bangkok, is een internationale luchthaven in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Het is de oudste en tweede grootste luchthaven van het land. DMK Airport bedient voornamelijk binnenlandse en internationale low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Vliegmaatschappijen

Een aantal luchtvaartmaatschappijen opereren vanaf DMK Airport. Hieronder vind je een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven.

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Air Asia Maleisië
Nok Air Thailand
Thai Lion Air Thailand

Faciliteiten

DMK Airport biedt verschillende faciliteiten en services om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
– Winkels: DMK Airport beschikt over een breed scala aan winkels, waaronder boetieks, souvenirwinkels en duty-free winkels.
– Geldautomaten en banken: Er zijn verschillende geldautomaten en banken op de luchthaven voor het gemak van de passagiers.
– Wifi: Gratis wifi is beschikbaar op de luchthaven, zodat reizigers verbonden kunnen blijven.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers die van en naar DMK Airport willen reizen.

– Taxi: Het nemen van een taxi is een handige manier om de luchthaven te bereiken. Er zijn taxi’s beschikbaar bij de taxistandplaatsen buiten de terminal.
– Bus: Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar om passagiers van en naar DMK Airport te brengen. Deze bussen hebben verschillende routes binnen Bangkok en nabijgelegen steden.
– Shuttlebus: DMK Airport biedt een gratis shuttlebusdienst tussen Terminal 1 en Terminal 2 voor het gemak van de passagiers.
– Trein: Hoewel er geen directe treinverbinding is naar DMK Airport, kunnen reizigers de trein nemen naar het dichtstbijzijnde station en vervolgens een taxi of bus nemen naar de luchthaven.

Conclusie

DMK Airport, gelegen in Bangkok, Thailand, is een populaire luchthaven die voornamelijk low-cost luchtvaartmaatschappijen bedient. Het biedt een scala aan faciliteiten en transportopties om het reizen voor passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Met zijn gunstige ligging en goede connectiviteit is DMK Airport een ideale keuze voor reizigers die Bangkok en de omliggende gebieden willen verkennen.

Gerelateerde vliegvelden