Nakhon Si Thammarat Airport (NST)

Nakhon Si Thammarat Airport (NST)

Beschrijving

Nakhon Si Thammarat Airport (NST) is een belangrijke luchthaven gelegen in de provincie Nakhon Si Thammarat in Thailand. Het is de primaire toegangspoort voor reizigers naar de regio en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten. De luchthaven ligt op slechts 15 minuten rijden van het stadscentrum, waardoor het een gunstige locatie is voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

Adres

Nakhon Si Thammarat Airport

Tha Wang, Muang District

Nakhon Si Thammarat 80000

Thailand

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Thai Airways Bangkok, Phuket, Chiang Mai
Nok Air Bangkok, Hat Yai
Thai AirAsia Don Mueang

Voorzieningen

  • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden beschikbaar waar reizigers kunnen genieten van lokale Thaise gerechten en internationale gerechten.
  • Duty-free winkels: Reizigers kunnen belastingvrije producten kopen, zoals parfums, alcohol en tabak, bij de winkels in de terminal.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder internationale merken, bieden hun diensten aan op de luchthaven.
  • Geldwisselkantoren en bankdiensten: Reizigers kunnen hun valuta wisselen of gebruikmaken van de beschikbare bankdiensten zoals geldautomaten.
  • Toegankelijkheid voor gehandicapten: De luchthaven biedt faciliteiten en diensten voor reizigers met beperkte mobiliteit, zoals rolstoeltoegankelijke voorzieningen en speciale assistentie indien nodig.

Transportmogelijkheden

Van en naar Nakhon Si Thammarat Airport zijn er verschillende opties beschikbaar voor reizigers:

  • Taxi’s: Reizigers kunnen gemakkelijk een taxi nemen vanaf de luchthaven naar hun bestemming. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de terminal.
  • Openbaar Vervoer: Er is een busdienst beschikbaar die reizigers van en naar de luchthaven vervoert. Deze bussen rijden regelmatig en zijn een betaalbaar alternatief voor taxi’s.
  • Huurauto’s: Voor reizigers die liever zelf rondrijden, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven waar auto’s kunnen worden gehuurd.
  • Hotelshuttles: Sommige hotels bieden gratis of betaalde shuttleservices aan voor hun gasten van en naar de luchthaven.


Gerelateerde vliegvelden