Samui Airport (USM)






Samui Airport (USM)

Adres: 99 Moo 1, Tambon Bo Phut, Amphoe Koh Samui, Chang Wat Surat Thani 84320, Thailand

Algemeen overzicht

Luchthaven Samui, ook bekend als USM, is een belangrijke toegangspoort tot het idyllische eiland Koh Samui in Thailand. Met een adembenemende locatie aan de kust biedt de luchthaven zowel binnenlandse als internationale vluchten aan en dient als een belangrijk knooppunt voor het toerisme in de regio. De luchthaven is ontworpen in een openluchtconcept om de reizigers te laten genieten van het tropische klimaat van Koh Samui.

Airlines

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Thai Airways International Bangkok, Phuket
Bangkok Airways Bangkok, Phuket, Chiang Mai
Air Asia Bangkok, Phuket

Samui Airport verwelkomt een groot aantal internationale en regionale luchtvaartmaatschappijen, maar de drie grootste maatschappijen die actief zijn op deze luchthaven zijn Thai Airways International, Bangkok Airways en Air Asia. Deze airlines bieden regelmatige vluchten aan naar populaire bestemmingen zoals Bangkok, Phuket en Chiang Mai.

Voorzieningen

Samui Airport biedt diverse faciliteiten om het comfort van de passagiers te waarborgen. Deze omvatten onder andere winkels, restaurants en cafes waar reizigers kunnen genieten van Thaise gerechten en internationale cuisine. Daarnaast zijn er ook duty-free winkels waar u souvenirs en lokale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er voldoende faciliteiten voor mensen met speciale behoeften, waaronder toegankelijke toiletten en hellingbanen.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar de luchthaven te reizen. Voor passagiers die hun eigen voertuig hebben, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op de luchthaven zelf. Daarnaast zijn er taxi’s beschikbaar buiten de terminal om passagiers naar hun bestemming te brengen. Het is altijd raadzaam om vooraf te onderhandelen over de prijs om onaangename verrassingen te voorkomen. Enkele hotels bieden ook shuttlediensten aan van en naar de luchthaven. Het is raadzaam om bij uw accommodatie te informeren naar deze optie.

Koh Samui heeft ook een uitstekend openbaar vervoerssysteem, waaronder songthaews (gemodificeerde pick-up trucks met zitplaatsen in de achterbak), lokale bussen en motorfietstaxi’s. Deze zijn een goedkoper alternatief om het eiland te verkennen, maar zijn mogelijk niet het meest comfortabel voor passagiers met veel bagage.

Of u nu voor zaken of plezier reist, Samui Airport verwelkomt u met open armen en biedt alle benodigde faciliteiten om uw reiservaring zo aangenaam mogelijk te maken.


Gerelateerde vliegvelden