Adnan Menderes Airport

Adnan Menderes Airport

Algemene informatie

Adnan Menderes Airport, ook bekend als Izmir Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Izmir, Turkije. Deze luchthaven is vernoemd naar de voormalige Turkse premier Adnan Menderes. Het is de op drie na drukste luchthaven van Turkije en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres

Adres: Gaziemir, 35410, Izmir, Turkije

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Turkish Airlines Wereldwijd
Pegasus Airlines Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten
SunExpress Europa, Turkije

Faciliteiten

Adnan Menderes Airport biedt verschillende faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Er zijn diverse winkels, restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van diverse gerechten en winkelen voor souvenirs of andere benodigdheden. Daarnaast zijn er faciliteiten zoals geldautomaten, wisselkantoren en postdiensten beschikbaar. De luchthaven biedt ook faciliteiten voor mindervalide passagiers, waaronder rolstoeltoegankelijke voorzieningen en speciale assistentie.

Transportmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar Adnan Menderes Airport te reizen. Een van de meest gebruikte opties is de shuttle-service van de luchthaven naar het Izmir centrum. Deze bussen zijn regelmatig beschikbaar en bieden een comfortabele en betaalbare manier van transport.

Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar buiten de luchthaven, waar reizigers gebruik van kunnen maken om naar hun bestemming te gaan. Het is ook mogelijk om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, voor degenen die liever zelf willen rijden.

Openbaar vervoer is ook een optie, met verschillende buslijnen die Adnan Menderes Airport met de omliggende steden en dorpen verbinden.

Met zijn uitstekende faciliteiten en transportmogelijkheden is Adnan Menderes Airport de ideale gateway naar Izmir en de omliggende gebieden.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden