Esenboğa Airport

Esenboğa Airport

Algemene informatie

Esenboğa Airport, ook wel bekend als Ankara Esenboğa Airport, is een internationale luchthaven die zich bevindt in de wijk Esenboğa in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Het is de op een na drukste luchthaven van het land en wordt bediend door een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen die zowel binnenlandse als internationale reizen verzorgen.

Adres: Esenboğa Havaalanı Dış Hatlar Terminali 06930, Ankara, Turkije.

Luchtvaartmaatschappijen

Esenboğa Airport is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder volgt een overzicht van de drie grootste maatschappijen die op deze luchthaven opereren:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Turkish Airlines Binnenlandse en internationale bestemmingen
Pegasus Airlines Binnenlandse en internationale bestemmingen
Onur Air Binnenlandse en internationale bestemmingen

Faciliteiten

Esenboğa Airport biedt verschillende faciliteiten om het reiscomfort van passagiers te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

  • Diverse eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, cafés en bars.
  • Duty-free shops waar passagiers kunnen winkelen voor diverse producten, waaronder parfums, cosmetica, elektronica en souvenirs.
  • Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van de passagiers.
  • Een medisch centrum dat 24 uur per dag geopend is en medische hulp biedt aan degenen die het nodig hebben.
  • Gratis WiFi-service in de hele luchthaven, zodat passagiers kunnen blijven communiceren en surfen op het internet.
  • Een bagageopslagfaciliteit voor reizigers die hun bagage tijdelijk willen opslaan.

Transportopties

Om van en naar Esenboğa Airport te reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar. Passagiers kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Taxi’s: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar buiten de terminal om passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen. De tarieven zijn redelijk en de rit duurt doorgaans ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.
  • Huurauto’s: Reizigers kunnen ervoor kiezen om een ​​auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn op de luchthaven. Dit biedt meer vrijheid en flexibiliteit tijdens het reizen in en rond Ankara.
  • Openbaar vervoer: Verschillende buslijnen verbinden Esenboğa Airport met verschillende delen van de stad Ankara. Dit is een betaalbare optie, maar de reistijd kan langer zijn, afhankelijk van de verkeersomstandigheden.

Of u nu Turkije bezoekt voor zaken of plezier, Esenboğa Airport staat klaar om al uw reisbehoeften te ondersteunen. Met een scala aan luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties, biedt deze luchthaven een efficiënte en comfortabele reiservaring voor al haar passagiers.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden