Glasgow International Airport (GLA)

Glasgow International Airport (GLA)

Algemene informatie

Glasgow International Airport (GLA), gelegen in Schotland, is het grootste en drukste vliegveld van Schotland. Het is gelegen op ongeveer 13 kilometer ten westen van het stadscentrum van Glasgow. Het adres van Glasgow International Airport is Paisley, Renfrewshire PA3 2SW, Verenigd Koninkrijk. Het vliegveld is eigendom van AGS Airports en wordt beheerd door Glasgow Airport Limited.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
British Airways London-Heathrow, London-Gatwick
EasyJet Amsterdam, Barcelona, Berlin, London-Gatwick
Ryanair Dublin, Krakau, Malaga

 

Glasgow International Airport bedient een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die zowel binnenlandse als internationale vluchten aanbieden. British Airways biedt vluchten aan naar London-Heathrow en London-Gatwick. EasyJet biedt vluchten aan naar Amsterdam, Barcelona, Berlijn en London-Gatwick. Ryanair biedt vluchten aan naar Dublin, Krakau en Malaga.

Faciliteiten

Glasgow International Airport biedt een scala aan faciliteiten voor passagiers. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafes en bars tot restaurants en fastfoodketens. Daarnaast zijn er diverse winkels waar passagiers kunnen winkelen voor onder andere kleding, parfum, elektronica en souvenirs. Het vliegveld beschikt ook over wisselkantoren voor het omwisselen van valuta.

Voor diegenen die behoefte hebben aan ontspanning, beschikt het vliegveld over lounges waar passagiers kunnen wachten in comfortabele omgevingen. Er zijn ook faciliteiten zoals kinderspeelplaatsen en babyverzorgingsruimtes voor gezinnen met kinderen. Daarnaast biedt Glasgow International Airport gratis wifi aan voor alle passagiers.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Glasgow International Airport te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van de busdiensten die beschikbaar zijn bij de terminal. Er zijn verschillende busroutes die het vliegveld verbinden met verschillende delen van Glasgow en omliggende gebieden.

Daarnaast kunnen passagiers ook gebruik maken van de treindiensten. Het vliegveld heeft een treinstation, genaamd Paisley Gilmour Street Station, dat directe verbindingen biedt naar het centrum van Glasgow en andere bestemmingen in Schotland.

Autoverhuur is ook beschikbaar op het vliegveld voor passagiers die zelf willen rijden. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven die hun diensten aanbieden bij Glasgow International Airport.

Voor passagiers die liever met een taxi reizen, zijn er taxi’s beschikbaar bij de terminal. Passagiers kunnen eenvoudig een taxi boeken bij de taxistandplaatsen buiten de terminal.

Kortom, Glasgow International Airport is een druk en goed uitgerust vliegveld in Schotland. Met een verscheidenheid aan luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties, zorgt het vliegveld ervoor dat passagiers een comfortabele en handige reiservaring hebben.

Gerelateerde vliegvelden