Leeds Bradford Airport (LBA)

Leeds Bradford Airport (LBA)

Introductie

Leeds Bradford Airport (LBA), ook bekend als de luchthaven van Leeds, is een belangrijk vliegveld in het noorden van Engeland. Gelegen in Yeadon, Leeds, is de luchthaven gunstig gelegen op ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Met meer dan 4 miljoen passagiers per jaar is LBA een belangrijke verbinding voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Adres

Het adres van Leeds Bradford Airport (LBA) is Bold: Whitehouse Ln, Yeadon, Leeds LS19 7TU, Verenigd Koninkrijk.

Belangrijkste Airlines

Tabel met de 3 grootste luchtvaartmaatschappijen op Leeds Bradford Airport (LBA):

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
KLM Amsterdam, Schiphol
Jet2.com Palma de Mallorca, Malaga, Ibiza
Ryanair Dublin, Alicante, Wroclaw

Voorzieningen

Leeds Bradford Airport (LBA) biedt een scala aan voorzieningen om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels: aan boord zijn diverse winkels, waaronder duty-free winkels, boetieks en souvenirwinkels. Reizigers kunnen genieten van een scala aan merkartikelen, elektronica, kleding en nog veel meer.
– Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op de luchthaven waar reizigers kunnen genieten van diverse gerechten, variërend van internationale keukens tot fastfoodketens.
– Geldautomaten: Reizigers kunnen gebruik maken van geldautomaten voor het opnemen van contant geld en andere bankdiensten.
– WiFi: Leeds Bradford Airport biedt gratis WiFi-toegang, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Vervoersmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar Leeds Bradford Airport te reizen:

– Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal die reizigers naar hun gewenste bestemming kunnen brengen. Het is raadzaam om van tevoren een taxi te reserveren om de wachttijd te vermijden.
– Bus: Er is een regelmatige busdienst vanuit Leeds en andere omliggende steden naar de luchthaven. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het vliegveld te komen en vice versa.
– Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven, waar reizigers een auto kunnen huren en zelf kunnen rijden.
– Eigen auto: Reizigers kunnen ook met hun eigen auto naar de luchthaven komen en gebruik maken van de parkeerfaciliteiten die beschikbaar zijn.

Kortom, Leeds Bradford Airport (LBA) is een belangrijk vliegveld in het noorden van Engeland, dat een breed scala aan bestemmingen en faciliteiten biedt aan reizigers. Met gunstige vervoersopties en gemakkelijke toegang tot het stadscentrum, is het de ideale keuze voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Gerelateerde vliegvelden