London Luton Airport (LTN)

London Luton Airport (LTN)

Over London Luton Airport

London Luton Airport (LTN) is een internationale luchthaven gelegen in de stad Luton, ongeveer 50 kilometer ten noorden van het centrum van Londen. Het is een van de zes luchthavens die Londen bedient en is vooral populair bij budgetmaatschappijen en vakantiegangers die Londen en de omliggende regio willen verkennen.

Adres:

London Luton Airport, Airport Way, Luton, Bedfordshire, LU2 9LY, Verenigd Koninkrijk

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Ryanair Europa
EasyJet Europa, Noord-Afrika
Wizz Air Europa, West-Azië

 

London Luton Airport heeft een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Er zijn diverse winkels, restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen genieten van een hapje en drankje. Daarnaast zijn er geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor beschikbaar. Voor zakelijke reizigers zijn er vergader- en conferentiefaciliteiten te vinden in de luchthaven.

Het transport naar en van London Luton Airport is goed geregeld. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder:

Openbaar vervoer

Het vliegveld heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er is een directe treinverbinding vanuit Luton Airport Parkway Station naar het centrum van Londen, waar reizigers kunnen overstappen op andere treinen en de metro. Daarnaast zijn er regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met verschillende bestemmingen.

Taxi

Reizen per taxi is ook een populaire optie. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal en de reistijd naar het centrum van Londen varieert afhankelijk van het verkeer.

Auto

Voor reizigers die liever met de auto komen, is er parkeergelegenheid op het vliegveld. Er zijn verschillende parkeeropties beschikbaar, waaronder kort parkeren en lang parkeren. Het is aan te raden om van tevoren een parkeerplaats te reserveren om zeker te zijn van een plek.

Concluderend, London Luton Airport is een belangrijke luchthaven in de regio Londen. Met zijn uitgebreide faciliteiten en goede transportverbindingen is het een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden