London Stansted Airport (STN)

London Stansted Airport (STN)

London Stansted Airport (STN), ook wel bekend als Stansted, is een internationale luchthaven in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen in Stansted Mountfitchet in het district Uttlesford, Essex. Met meer dan 28 miljoen reizigers in 2019 behoort Stansted Airport tot de drukste luchthavens van het Verenigd Koninkrijk.

Adres: Bassingbourn Rd, Stansted CM24 1QW, Verenigd Koninkrijk.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Ryanair Ierland
EasyJet Verenigd Koninkrijk
Jet2.com Verenigd Koninkrijk

 

Bij London Stansted Airport zijn er tal van faciliteiten en diensten beschikbaar om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn diverse winkels, restaurants, cafés, en duty-free winkels waar u kunt genieten van heerlijk eten en drinken, evenals winkelen voor souvenirs en andere benodigdheden. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren, balies voor autoverhuur en toeristische informatiepunten aanwezig in de terminalgebouwen.

London Stansted Airport biedt een verscheidenheid aan transportopties om naar het vliegveld en van het vliegveld naar verschillende bestemmingen te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein, bus, taxi of privéauto.

Met de trein: Stansted Express is een snelle en directe treindienst die Stansted Airport verbindt met het centrum van Londen. De trein vertrekt regelmatig vanaf het treinstation van Stansted Airport en brengt reizigers naar Liverpool Street Station, een belangrijk knooppunt in Londen.

Met de bus: National Express en andere busmaatschappijen bieden regelmatige busdiensten van en naar Stansted Airport, die verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk bedienen.

Met de taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de taxistandplaats buiten de terminalgebouwen van Stansted Airport. Het is ook mogelijk om een ​​taxi van tevoren te boeken.

Met de auto: Reizigers kunnen hun eigen auto meenemen en deze in de parkeergarages of parkeerterreinen van Stansted Airport parkeren. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.

Kortom, London Stansted Airport is een belangrijke luchthaven in Londen met goede verbindingen naar verschillende bestemmingen wereldwijd. Met faciliteiten en verschillende vervoersmogelijkheden, is de luchthaven goed uitgerust om te voldoen aan de behoeften van reizigers.

Gerelateerde vliegvelden