Charlotte Douglas International Airport (CLT)

Charlotte Douglas International Airport (CLT)

Algemene informatie

Charlotte Douglas International Airport (CLT) is een groot vliegveld gelegen in Charlotte, North Carolina. Het is een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten en bedient als knooppunt voor verschillende grote luchtvaartmaatschappijen. Het vliegveld is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Charlotte, Ben Elbert Douglas.

Het adres van Charlotte Douglas International Airport is 5501 Josh Birmingham Pkwy, Charlotte, NC 28208, Verenigde Staten.

Luchtvaartmaatschappijen

Charlotte Douglas International Airport biedt een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste airlines die op dit vliegveld opereren:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
American Airlines Verenigde Staten
Delta Air Lines Verenigde Staten
Southwest Airlines Verenigde Staten

Naast deze luchtvaartmaatschappijen zijn er ook verschillende andere airlines die vluchten aanbieden vanaf Charlotte Douglas International Airport, zoals United Airlines, JetBlue Airways, Lufthansa en British Airways.

Faciliteiten

Charlotte Douglas International Airport biedt diverse faciliteiten om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje
  • Winkels waar men belastingvrije producten en souvenirs kan kopen
  • Gratis WiFi in het hele terminalgebouw
  • Een wisselkantoor voor het omwisselen van valuta
  • Bagageopslagfaciliteiten
  • Gebedsruimtes voor religieuze doeleinden
  • Medische faciliteiten en apotheken

Daarnaast zijn er ook lounges beschikbaar voor zakenreizigers en passagiers met bepaalde luchtvaartmaatschappijen of loyaliteitsprogramma’s.

Vervoer van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties om van en naar Charlotte Douglas International Airport te reizen:

  • Auto: Reizigers kunnen met de auto naar de luchthaven gaan en gebruik maken van parkeermogelijkheden zoals parkeergarages en parkeerterreinen. Daarnaast zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld.
  • Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer biedt ook mogelijkheden om naar de luchthaven te reizen. Er zijn verschillende buslijnen die de luchthaven verbinden met het centrum van Charlotte en andere nabijgelegen steden.
  • Taxi’s en ridesharing services: Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s of ridesharing services zoals Uber en Lyft om van en naar de luchthaven te reizen.

Met deze diverse transportopties kunnen reizigers gemakkelijk naar en van Charlotte Douglas International Airport reizen.

Gerelateerde vliegvelden