Dulles International Airport (IAD)

Luchthaven Dulles International

Luchthaven Dulles International

Algemene informatie

De internationale luchthaven Dulles (IAD), ook wel bekend als Dulles International Airport, is een belangrijke internationale luchthaven gelegen in Chantilly, Virginia, Verenigde Staten.

De luchthaven is vernoemd naar de voormalige U.S. Secretary of State John Foster Dulles en is eigendom van en wordt beheerd door de Metropolitan Washington Airports Authority.

Het adres van Dulles International Airport is:

1 Saarinen Cir, Dulles, VA 20166, Verenigde Staten

Luchtvaartmaatschappijen

Dulles International Airport is een belangrijk knooppunt voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een overzicht van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
United Airlines Verenigde Staten
Delta Air Lines Verenigde Staten
Air France Frankrijk

Voorzieningen

Als één van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten, biedt Dulles International Airport een breed scala aan faciliteiten en diensten voor passagiers. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden beschikbaar op de luchthaven, variërend van fastfoodketens tot restaurants met internationale gerechten.
  • Winkels: Passagiers kunnen genieten van duty-free winkelen en een verscheidenheid aan boetieks, elektronicawinkels en souvenirwinkels.
  • Lounges: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden lounges aan waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen en andere voorzieningen.
  • Parkeren: Dulles International Airport biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder parkeergarages en parkeerplaatsen op afstand van de terminal.
  • Gebedsruimtes: Er zijn gebedsruimtes beschikbaar voor passagiers die behoefte hebben aan spirituele reflectie.

Transportopties

Om van en naar Dulles International Airport te reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven, waardoor passagiers de vrijheid hebben om zelf te rijden.
  • Openbaar vervoer: Er zijn diverse bus- en shuttlediensten die verbindingen bieden tussen de luchthaven en omliggende steden en stadscentra.
  • Taxi’s: Passagiers kunnen gebruikmaken van taxi’s die 24/7 beschikbaar zijn bij de aankomsthal.
  • Privéchauffeur: Voor extra comfort is het ook mogelijk om een privéchauffeur te boeken voor het vervoer van en naar de luchthaven.


Gerelateerde vliegvelden