Los Angeles International Airport (LAX)


Los Angeles International Airport (LAX)

Algemene informatie

Los Angeles International Airport (LAX) is een van de drukste luchthavens ter wereld en is gelegen in Los Angeles, Californië. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient miljoenen passagiers per jaar. De luchthaven ligt op een gunstige locatie, op slechts 24 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Los Angeles en dicht bij populaire toeristische attracties zoals Hollywood en Venice Beach.

Het adres van Los Angeles International Airport is:

1 World Way, Los Angeles, CA 90045, Verenigde Staten

Luchtvaartmaatschappijen

Los Angeles International Airport herbergt een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, zowel nationaal als internationaal. Hieronder staan de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Delta Air Lines Verenigde Staten
American Airlines Verenigde Staten
United Airlines Verenigde Staten

Voorzieningen

Los Angeles International Airport heeft een uitgebreid aanbod aan voorzieningen om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Van restaurants en winkels tot duty-free winkels en lounges, er is voor ieder wat wils. Daarnaast biedt de luchthaven ook faciliteiten zoals geldautomaten, wisselkantoren, bagageopslag en parkeergelegenheid.

Vervoersmogelijkheden naar de luchthaven

Er zijn verschillende manieren om van en naar Los Angeles International Airport te reizen. Hieronder volgen enkele opties:

  • Auto: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelwegen I-405 en I-105. Er zijn verschillende parkeeropties beschikbaar, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.
  • Shuttlebus: Er zijn verschillende shuttlebussen die passagiers van en naar de luchthaven vervoeren. Deze bussen bieden regelmatige diensten naar omliggende steden en hotels.
  • Openbaar vervoer: Los Angeles International Airport is verbonden met het openbaar vervoerssysteem van de stad. Passagiers kunnen gebruik maken van de metro, trein of bus om naar de luchthaven te reizen.
  • Taxi/ridesharing: Taxi’s en ridesharing-diensten zijn ook beschikbaar voor vervoer van en naar de luchthaven. Passagiers kunnen eenvoudig een taxi boeken of een rit delen via apps zoals Uber en Lyft.

Los Angeles International Airport biedt een naadloze en comfortabele reiservaring voor passagiers, met een breed scala aan voorzieningen en vervoersmogelijkheden.


Gerelateerde vliegvelden