Minneapolis–Saint Paul International Airport (MSP)

Minneapolis–Saint Paul International Airport (MSP)

Introductie

Minneapolis–Saint Paul International Airport, ook wel bekend als MSP Airport, is een belangrijke luchthaven gelegen in de Verenigde Staten. Het is de grootste en drukste luchthaven in de staat Minnesota en bedient de steden Minneapolis en Saint Paul. De luchthaven is eigendom van Metropolitan Airports Commission (MAC) en is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres

Het adres van Minneapolis–Saint Paul International Airport is:
4300 Glumack Dr, St Paul, MN 55111, Verenigde Staten

Airlines

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die opereren op Minneapolis–Saint Paul International Airport. Hieronder volgt een overzicht van de drie grootste airlines op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Delta Air Lines Wereldwijd
Southwest Airlines Verenigde Staten, Caribisch gebied, Mexico
American Airlines Verenigde Staten, Europa, Azië

Delta Air Lines is de grootste luchtvaartmaatschappij op Minneapolis–Saint Paul International Airport en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Voorzieningen

Minneapolis–Saint Paul International Airport biedt een scala aan voorzieningen om de reiservaring van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn onder andere:

– Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van diverse gerechten, variërend van snelle snacks tot uitgebreide maaltijden.
– Winkels: Van mode- en elektronicawinkels tot boekhandels en cadeauwinkels, er is voor elk wat wils bij Minneapolis–Saint Paul International Airport.
– Duty-free winkels: Passagiers die internationaal reizen kunnen profiteren van belastingvrij winkelen in de duty-free winkels op de luchthaven.
– Lounges: Er zijn lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar rust en comfort voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.
– Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat passagiers kunnen blijven verbonden.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Minneapolis–Saint Paul International Airport te reizen:

– Taxi: Passagiers kunnen een taxi nemen om naar hun bestemming te rijden. Taxi’s zijn beschikbaar buiten de aankomsthal.
– Openbaar vervoer: Het openbaar vervoerssysteem in Minneapolis en Saint Paul biedt busdiensten die passagiers naar verschillende locaties in de omgeving kunnen brengen.
– Huurauto’s: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven, waardoor passagiers de mogelijkheid hebben om een auto te huren en op eigen gelegenheid te reizen.
– Pendeldiensten: Er zijn ook pendeldiensten beschikbaar die passagiers naar nabijgelegen hotels en zakelijke centra kunnen vervoeren.

Minneapolis–Saint Paul International Airport biedt verschillende transportopties, zodat passagiers gemakkelijk naar hun uiteindelijke bestemming kunnen reizen.

Voor een naadloze reiservaring en uitstekende faciliteiten is Minneapolis–Saint Paul International Airport een ideale keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden