New York John F. Kennedy International Airport (JFK)
Beschrijving John F. Kennedy International Airport (JFK)

John F. Kennedy International Airport (JFK)

Algemene informatie

John F. Kennedy International Airport, ook wel bekend als JFK Airport, is een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten en bevindt zich in Queens, New York City. De luchthaven is vernoemd naar John F. Kennedy, de 35ste president van de Verenigde Staten. JFK Airport is een belangrijke hub voor internationale reizen en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres

Adres: Queens, NY 11430, Verenigde Staten

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Delta Air Lines Verenigde Staten
American Airlines Verenigde Staten
JetBlue Airways Verenigde Staten

Faciliteiten

JFK Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn diverse winkels waar men allerlei producten kan kopen, variërend van merkkleding tot souvenirs. Daarnaast zijn er talloze eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje. De luchthaven beschikt ook over geldautomaten, valuta wisselkantoren en diverse bankfaciliteiten. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderruimtes en business lounges beschikbaar.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties om van en naar JFK Airport te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van taxi’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn buiten de terminalgebouwen. Naast taxi’s zijn er ook shuttle services die passagiers naar hun gewenste bestemming binnen New York City kunnen brengen. Een andere optie is het openbaar vervoer, zoals treinen en bussen, die zorgen voor verbindingen met verschillende delen van New York City.

Daarnaast is er de mogelijkheid om een huurauto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Dit biedt reizigers de flexibiliteit om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Voor degenen die liever met hun eigen auto reizen, zijn er parkeerfaciliteiten beschikbaar op de luchthaven zelf.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van gedeelde ritdiensten zoals Uber en Lyft, die steeds populairder worden in de stad. Deze diensten bieden een handige en betrouwbare manier om van en naar de luchthaven te reizen.

Conclusie

John F. Kennedy International Airport (JFK) is een van de drukste en belangrijkste luchthavens in de Verenigde Staten. Met goede faciliteiten en een breed scala aan transportopties is deze luchthaven goed georganiseerd en biedt het passagiers een comfortabele reiservaring. Of je nu aankomt of vertrekt van JFK Airport, je kunt erop vertrouwen dat je een vlotte en aangename reis zult hebben.


Gerelateerde vliegvelden