Göteborg (GOT)

Beschrijving van luchthaven Göteborg (GOT)

Adres:

Luchthaven Göteborg (GOT)
Göteborg Landvetter Airport,
438 80 Landvetter, Zweden

De luchthaven Göteborg (GOT), ook wel bekend als de Göteborg Landvetter Airport, is de op een na grootste luchthaven van Zweden. Deze moderne luchthaven ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van het centrum van Göteborg, wat het een handige locatie maakt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

De luchthaven Göteborg bedient jaarlijks meer dan 6 miljoen passagiers, waardoor het een belangrijk regionaal knooppunt is. Met een breed scala aan bestemmingen binnen Europa en verschillende intercontinentale vluchten, is het een populaire keuze voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
SAS Scandinavian Airlines Zweden
Norwegian Air Shuttle Noorwegen
KLM Royal Dutch Airlines Nederland

De luchthaven Göteborg biedt verschillende faciliteiten en diensten voor het comfort van reizigers. Er zijn verschillende restaurants, cafés en winkels waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van een maaltijd of winkelen voor souvenirs. Bovendien is er gratis draadloos internet beschikbaar in het hele luchthavengebouw, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Reizigers die van en naar de luchthaven Göteborg willen reizen, hebben verschillende transportopties tot hun beschikking. Het openbaar vervoer is een handige en betaalbare manier om naar het centrum van Göteborg te gaan. Er zijn regelmatige busdiensten vanaf de luchthaven naar het centrale busstation van Göteborg.

Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar buiten de terminal voor diegenen die liever direct naar hun bestemming willen reizen. Het is echter belangrijk om op te merken dat taxi’s in Zweden over het algemeen vrij prijzig zijn.

Voor diegenen die hun eigen voertuig willen gebruiken, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op de luchthaven Göteborg. Er zijn zowel korte als lange termijn parkeermogelijkheden, evenals speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Kortom, de luchthaven Göteborg (GOT) is een belangrijke transport hub in Zweden en biedt een breed scala aan bestemmingen binnen Europa en daarbuiten. Met moderne faciliteiten, handige transportopties en jaarlijks miljoenen passagiers, is het een essentieel onderdeel geworden van het reissysteem in deze regio.

Gerelateerde vliegvelden