Stockholm (ARN)Vliegveld Stockholm (ARN) – Beschrijvingspagina

Vliegveld Stockholm (ARN)

Algemene informatie

Vliegveld Stockholm, ook bekend als Arlanda Airport, is het grootste luchthaven van Zweden. Het is gelegen in de gemeente Sigtuna, op ongeveer 37 kilometer ten noorden van het centrum van Stockholm. Het adres van de luchthaven is 190 45 Stockholm-Arlanda, Zweden. Arlanda Airport fungeert als een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse reizigers en biedt talrijke faciliteiten en diensten.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
KLM Amsterdam, Schiphol
Lufthansa Frankfurt, München
SAS Kopenhagen, Oslo, Helsinki

Faciliteiten

Arlanda Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om ervoor te zorgen dat reizigers comfortabel en ontspannen kunnen reizen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere diverse eet- en drinkgelegenheden, duty-free winkels, geldautomaten, bagageopslag, een wisselkantoor en een apotheek. Daarnaast zijn er ook lounges beschikbaar voor reizigers die extra comfort en privacy wensen tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Arlanda Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van de Arlanda Express, een snelle en gemakkelijke treinverbinding die het vliegveld verbindt met het centrum van Stockholm. Daarnaast zijn er ook regionale treinen, bussen en taxi’s beschikbaar. Voor diegenen die met de auto reizen, biedt de luchthaven parkeergelegenheid met verschillende tarieven en opties.

Jaarlijkse reizigersaantallen

Arlanda Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers van over de hele wereld. Het gemiddelde aantal reizigers per jaar ligt rond de 26 miljoen, waardoor het een van de drukste luchthavens van Scandinavië is.

Gerelateerde vliegvelden