Umeå Airport

Umeå Airport

Introductie

Umeå Airport is een luchthaven gelegen in Umeå, Zweden. Het is de zevende grootste luchthaven van Zweden en ligt ongeveer 5 km ten zuidoosten van het stadscentrum. De luchthaven bedient de regio Västerbotten en is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale reizen.

Adres

Umeå Airport

862 31 Umeå

Zweden

Airlines

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
SAS Stockholm, Göteborg, Londen
Norwegian Stockholm, Luleå, Helsinki
NextJet Stockholm, Örnsköldsvik, Skellefteå

Faciliteiten

Umeå Airport biedt een scala aan faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. De luchthaven beschikt over winkels, restaurants, cafés, geldautomaten en wifi. Er zijn ook faciliteiten voor mindervaliden, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en liften.

Vervoersmogelijkheden

Om van en naar Umeå Airport te komen, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar:

  • Auto: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg E12. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange verblijven.
  • Bus: Er is een regelmatige busdienst die passagiers van en naar het stadscentrum van Umeå vervoert. De bushalte bevindt zich net buiten de luchthaventerminal.
  • Taxi: Voor degenen die de voorkeur geven aan vervoer per taxi, zijn er taxi’s beschikbaar bij de terminal. Het is raadzaam om vooraf een taxi te reserveren om wachttijden te voorkomen.

Aantal reizigers

Umeå Airport verwelkomt jaarlijks gemiddeld ongeveer 900.000 reizigers. Deze cijfers laten zien dat de luchthaven een belangrijke rol speelt in het verbinden van mensen en het vergemakkelijken van reizen in de regio Västerbotten.


Gerelateerde vliegvelden