Basel (BSL/MLH/EAP)

Basel Airport

Algemene informatie

Basel Airport, ook bekend als EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, is een internationale luchthaven die zich op het drielandenpunt van Zwitserland, Frankrijk en Duitsland bevindt. Het is de enige luchthaven ter wereld die wordt gedeeld door twee landen. De luchthaven bedient de steden Basel in Zwitserland, Mulhouse in Frankrijk en Freiburg in Duitsland.

Adres: EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, 68304 Saint-Louis, Frankrijk

Airlines

De luchthaven van Basel is een belangrijk knooppunt voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste airlines die actief zijn op de luchthaven:

Airline Luchthavencode
WasyJet BSL
Lufthansa MLH
Swiss International Air Lines EAP

Faciliteiten

Basel Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele belangrijke faciliteiten zijn onder andere:

Winkels: De luchthaven beschikt over een verscheidenheid aan winkels waar passagiers souvenirs, duty-free producten, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voordat ze vertrekken of bij aankomst op de luchthaven.
Geldautomaten en banken: Passagiers kunnen geld opnemen of valuta wisselen via de beschikbare geldautomaten of bankkantoren op de luchthaven.
Bagageafhandeling: Er zijn bagagekluizen, bagagewagens en een verloren bagageservice beschikbaar voor passagiers.
Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Transport opties

Voor reizigers die van en naar de luchthaven willen reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

Autoverhuur: Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om naar hun bestemming te rijden.
Taxi’s: Taxiservices zijn beschikbaar buiten de aankomsthal en bieden directe ritten naar verschillende bestemmingen in de regio.
Trein: Er is een treinstation op de luchthaven dat verbindingen biedt naar Basel en andere omliggende steden.
Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die passagiers naar verschillende steden en bestemmingen in de regio brengen.

Jaarlijkse reizigersaantallen

Basel Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers van over de hele wereld. Gemiddeld passeren meer dan 8 miljoen mensen per jaar de luchthaven. Deze aantallen laten zien hoe belangrijk en druk deze internationale luchthaven is.

Kortom, Basel Airport is een belangrijk knooppunt voor reizigers die de regio Basel-Mulhouse-Freiburg bezoeken. Met een breed scala aan faciliteiten en verschillende transportopties biedt de luchthaven een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden