Geneva Airport

Geneva Airport

Algemene informatie

Geneva Airport, ook wel bekend als Genève Aéroport, is een internationale luchthaven gelegen in Genève, Zwitserland. Het is de op een na drukste luchthaven van het land en een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres:

Route de l’Aéroport 21, 1218 Le Grand-Saconnex, Zwitserland

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Swiss International Air Lines Zwitserland
EasyJet Verenigd Koninkrijk
Air France Frankrijk

Voorzieningen

Geneva Airport biedt een breed scala aan voorzieningen om het verblijf van reizigers aangenaam te maken. Het beschikt over diverse winkels, restaurants en cafes waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er ook duty-free winkels waar belastingvrije producten kunnen worden gekocht. Voor reizigers met kinderen zijn er speelruimtes beschikbaar om de kleintjes te vermaken. Wifi is gratis beschikbaar in de hele luchthaven.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Geneva Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals treinen en bussen, die regelmatig rijden tussen de luchthaven en het stadscentrum. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar buiten de terminal. Voor reizigers die liever hun eigen auto gebruiken, zijn er parkeerfaciliteiten beschikbaar bij de luchthaven.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld ontvangt Geneva Airport meer dan 17 miljoen passagiers per jaar. Deze hoge aantallen weerspiegelen de populariteit en drukte van de luchthaven.

Gerelateerde vliegvelden